ACA në Aksion për Sensibilizim

Dy ditë më parë, FIA dhe 240 klubet anëtare të saj mbështetën Ditën Botërore të Përkujtimit të Viktimave të Trafikut Rrugor (WDR) me mesazhin “Jeta nuk është një pjesë makine”.E krijuar nga Federata Evropiane e Viktimave të Trafikut Rrugor...
Shpërqendrimi është kthyer në një rrezik të madh për sa i përket sigurisë rrugore, ku vetëm 2 sekonda janë të mjaftueshme për të shkaktuar një aksident. 25% e aksidenteve në rrugë ndodhin pikërisht për shkak të shpërqendrimit me 25-30%...
https://www.youtube.com/watch?v=R9vQJHLaKTIZjarrfikësit e Oklahoma-s në SHBA paralajmërojnë njerëzit në internet. Mund të duket shumë e çuditshme, por ata kanë bërë të ditur se lënia e një shishe me ujë brenda makinës, mund të rezultojë fatale. Zjarrfikësit kanë shpërndarë një video...
Sipas një studimi të kryer nga gazeta prestigjioze “New York Times”, në Shtetet e  Bashkuara të Amerikës  vetëm pak shoferë e kanë idenë se si duhen mbajtur fëmijët në makinë. Prindërit ndihen më të sigurt kur e  mbajnë fëmijën...
Temperaturat e ulëta, rrugët e rrëshqitshme dhe kripa në rrugë kërkojnë nga ju që sa më parë ta përgatisni automobilin për kushtet e dimrit. Me përgatitjen e automobilit për dimër, duke siguruar  gjendjen e tij të rregullt dhe duke u...
Ekspertët paralajmërojnë shoferet femra të mos përdorin këpucë me taka “të papërshtatshme” në drejtimin e makinës. Ekspertët britanikë të sigurisë rrugore kanë kërkuar të aplikohen gjoba të rënda për të gjitha ato gra që i japin makinës me këpucë...

Artikujt e Fundit