Klubet e motorsportit

Klubet e motorsportit

Klubet e motorsportit janë grupime entuziastësh të garave të motorsportit, të cilët organizojnë, suportojnë dhe marrin pjesë në evente të ndryshme të motorsportit që zhvillohen në Shqipëri. Klubet janë një forum i drejtpërdrejtë për të ndarë histori, këshilla dhe udhëzime.

1.Illyrius Motorsport

Illyrius Motorsport është një organizatë jo-fitimprurëse sportive, e cila ka si qëllim promovimin dhe zhvillimin e Motorsportit në Shqipëri dhe në të gjithë rajonin e Ballkanit. Organizata operon e pavarur dhe si e tillë është e pavarur në qëllimin e saj për zhvillimin e motorsportit, i cili është dhe objektivi kryesor. Illyrius Motorsport kërkon të zhvillojë disiplina të ndryshme të garave automobilistike si Go Kart, Hill Climb, Circuit, Drag, Simulator, etj.

Stafi i Illyrius Motorsport është i trajnuar për sigurinë dhe mbarëvajtjen në Motorsport, i pajisur me certifikata të ndryshme nga FIA (Federata Ndërkombëtare e Automobilizmit). Eventet sportive të zhvilluara deri më sot nga Illyrius, janë:

Trajnim “Bazat në Motorsport”

Race of the Illyrians (Go Kart Championship)

Race of the Illyrians 2 (Go Kart Championship)

Festival of Speed

Për më shumë: www.illyrius.org
2.ACA Racing Team

ACA Racing Team është një ekip i krijuar me suportin e Hoogan, Auto Club Albania e Automaster dhe merr pjesë në disiplina të ndryshme si hillclimb dhe karting. Gentjan Shaqiri është piloti që garon për ACA Racing Team duke marrë pjesë në evente të ndryshme.

Për më shumë: www.aca.al

3.SpeedHunters

Një grupim të apasionuarish që organizojnë dhe marrin pjesë në disiplina të ndryshme garash në Shqipëri. SpeedHunters kanë organizuar evente të ndryshme motorsporti ku vlen të përmendet gara “drag” e zhvilluar në 2019-ën në pistën përpara City Park.

Për më shumë: https://speedhunters.al/