Lajme dhe Ngjarje

FIA CEZ CHAMPIONSHIP 2017 / PRIZE GIVING CEREMONY

Muajin e kaluar, Federata Ndërkombëtare e Automobilizmit (FIA) organizoi në kryeqytetin e Austrisë (Vjenë) ceremoninë e ndarjes së Çmimeve për fituesit e kampionatit “FIA CEZ Championship 2017”. Ky kampionat përfshin vendet e Europës Qendrore, ku …

më shumëACA në aksion për sensibilizim

“Drita e Gjelbër”, mësojnë fëmijët, mësojnë dhe të rriturit

Në vendin tonë ndodhin çdo vit 2000 aksidente rrugore. Në to humbin jetën rreth 270 veta, plagosen rëndë 370 veta dhe lëndohen më lehtë 2000 të tjerë. Këto shifra janë vërtet alarmante. Ato gjejnë shpjegimin …

më shumë


Fëmijët: Të gjitha gabimet në makinë

Sipas një studimi të kryer nga gazeta prestigjioze “New York Times”, në Shtetet e  Bashkuara të Amerikës  vetëm pak shoferë e kanë idenë se si duhen mbajtur fëmijët në makinë. Prindërit ndihen më të sigurt …

më shumë


Si të ngisni makinën në rrugën me akull?

Temperaturat e ulëta, rrugët e rrëshqitshme dhe kripa në rrugë kërkojnë nga ju që sa më parë ta përgatisni automobilin për kushtet e dimrit. Me përgatitjen e automobilit për dimër, duke siguruar  gjendjen e tij …

më shumë


Aktivitete

19 nëntori është Dita Përkujtimore e Viktimave të Aksidenteve në Rrugë (WDR). Këtë vit ajo do të shënohet nga FIA nën siglën: “Objektivi ynë deri në vitin 2020 – Pakësimi i fataliteteve rrugore dhe dëmtimeve …

më shumë


#ParkYourPhone.

Automobile Club Albania encourage you to join #ParkYourPhone, a campaign to encourage responsible smartphone use in traffic. http://www.fiaregion1.com/park-your-phone/ DON’T TEXT AND DRIVE #ParkYourPhone Opsioni #ParkYourPhone vlen për përdoruesit e telefonave smart në trafik, drejtuesit e mjeteve, …

më shumë


ETEC 2017 – EUROPEAN TRAFFIC EDUCATION CONTEST

Kjo garë synon të intensifikojë edukimin europian mbi trafikun në çdo vend dhe si rrjedhojë të reduktojë rrezikun e aksidenteve ku përfshihen fëmijë që ngasin biçikleta. Gara duhet të inkurajojë klubet e automobilit dhe turneve …

më shumë


Të ndryshme

APLIKACIONI PËR SIGURINË RRUGORE “Mr. Bear Driver”

Po ju prezantojmë aplikacionin për Sigurinë Rrugore “Mr. Bear Driver”. Ky është një aplikacion mjaft i këndshëm dhe zbavitës, që mund t’ju ndihmojë juve dhe sidomos fëmijët tuaj. Përmes këtij aplikacioni fëmijët do të mësojnë …

më shumë


Renault Clio RS

Kthesa marramendëse Është në trajektoret me kthesa që makina kompakte franceze shprehet më së miri, falë një aseti lehtësisht të prirur drejt mbikthimit, sidomos kur përzgjidhet modaliteti Race. Motori arrin thuajse 200 kf dhe shfaq …

më shumë


Copyright © 2011 - 2018 Automobile Club Albania | Designed by Media Union