Urim i veçantë për femrat shqiptare, disa histori frymëzuese

0
89

DPSHTRR dhe Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë kanë zgjedhur disa prej femrave shqiptare që kanë sfiduar paragjykimet duke ndjekur pasionin e tyre për makinat, që të japin mesazhe të vlefshme për të gjitha femrat shqiptare, me rastin e ditës së tyre, 8 Marsin.

Mes tyre edhe pilotja e re 15-vjeçare, Alexia Karaguni që fitoi në garën ACA Karting Slalom 2019 të organizuar nga Automobile Club Albania, dhe vitin e kaluar përfaqësoi Shqipërinë për herë të parë në një Kampionat Botëror motorsporti siç është FIA Motorsport Games.

Nuk është rastësi që vendet me rrugët më të sigurta në botë, janë njëkohësisht edhe më të ekuilibruarat për sa i përket barazisë gjinore. Femrat në drejtim në transport ndihmojnë në krijimin e një bote më të mirë duke ulur rrezikun e lartë në rrugë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here