Si të bëhesh pjesë e garave?

3.Si të bëhesh pjesë e garave?

Një garë motorsporti është ajo ku një ose disa makina garojnë me njëra-tjetrën me synimin për të mbërritur sa më shpejt në finish. Garat mund të jenë në distanca të ndryshme, duke filluar nga vetëm disa xhiro, deri në dhjetra xhiro.

Hapi 1: Regjistrimi

Të gjithë të apasionuarit, pilotët apo klubet e motorsportit që dëshirojnë të marrin pjesë në garat e disiplinave të ndryshme që organizohen në Shqipëri, fillimisht duhet të regjistrohen pranë Federatës Shqiptare të Sporteve të Automobilizmit (FASA).

Na gjeni në adresën e mëposhtme:

Rruga Ismail Qemali 30, Tirana 1019

https://www.google.com/maps/place/Automobile+Club+Albania/@41.3207644,19.8131865,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x135031025487435b:0x4e70bfa64caeebdf!8m2!3d41.3207604!4d19.8153752

Telefon: +355 67 60 01 222

E-mail: sport@aca.al

Web: www.aca.al

Hapi 2: Aplikimi për licensë

Për të marrë pjesë në garat e disiplinave të ndryshme të motorsportit në Shqipëri, pilotët duhet të pajisen edhe me licensë. Në këtë mënyrë, rekomandojmë që kur të regjistroheni, të bëni edhe aplikimin për tu pajisur me licensë për disiplinën përkatëse ku dëshironi të garoni.

Hapi 3: Aprovimi i licensës

Pas aplikimit dhe shqyrtimit të dokumentacionit, Fedarata Shqiptare e Sporteve të Auomobilizmit (FASA) ju pajis me licensë të vlefshme dhe të njohur kombëtare dhe ndërkombëtare.