Lëvizshmëria në fokus, ja gjashtë propozimet e reja

0
589

Falë “IMPACT Connected Car”, FIA Region I mbledh fillestarët që kërkojnë të “përçajnë” sektorin e lëvizshmërisë.

Si partner korporativ i projektit, FIA Region I mund të rrisë ndërgjegjësimin e ndërmarrjeve të reja për disa kërkesa kryesore për të rejat në lëvizshmëri, si siguria kibernetike dhe qasja e drejtë në të dhënat e automjeteve që të lidhen me kompanitë që mund të jenë potencialisht të interesuara për Klubet.

Mes risive të përzgjedhura nga “IMPACT Connected Car”, FIA Region I ka identifikuar disa si më të përshtatshme për Klubet e Automobilit në Botë:

2 hire, një risi që i bën të gjitha automjetet të lidhura, duke vendosur një pajisje në portën OBD II në pultin e makinës. Ai u siguron përdoruesve informacion në lidhje me automjetin e tyre, si pozicioni, largësia, gjendja e karburantit dhe karakteristikat e sigurisë.

Anadue ka krijuar një platformë analitike që ndihmon Ofruesit e Shërbimeve të Lidhura të Automjeteve për të maksimizuar vlerën e të dhënave të tyre reale.

Discoperi është një risi automobilistike që zhvillon mjete analitike me bazë “blockchain” për parandalimin e aksidenteve, sigurinë e drejtuesve dhe memorizimin e të dhënave të automjeteve.

Drivvisor ka krijuar një sistem të monitorimit të makinës me bazë aplikacionin që përdor kamerën përpara të një smartphoni për të bërë zbutjen e makinës dhe zbulimin e lodhjes gjatë drejtimit.

xMotion fokusohet në zvogëlimin e kostove të transportit dhe eliminimin e prishjes së automjeteve përmes teknologjisë që mund të parashikojë jetëgjatësinë e mbetur (RUL).

ZIFY përqendrohet në një shërbimin për automjetet që është bërë një alternativë për rrjetet ekzistuese të mobilitetit.

Fillestarët janë ftuar të aplikojnë në “FIA Region I Start-Up Challenge”. Si hap i ardhshëm, propozimet e fillimit për bashkëpunim do të shqyrtohen dhe kur të jetë e përshtatshme, do të ndiqen më tej.

“IMPACT Connected Car” është një projekt i angazhuar në zgjerimin dhe sjelljen e të rejave në industrinë e automjeteve të lidhur. Për të lidhur të gjitha pjesët e zinxhirit, duke përfshirë ndërmarrjet e reja dhe “SME”-të, “IMPACT” do të shpërndajë 2.1 milion euro për fillestarët e përzgjedhur. Përveç marrjes së fondeve, startuesit e rinj marrin pjesë në një program 6-mujor të përshpejtimit të ideve që synon të ofrojë udhëzime nga ekspertë të biznesit, teknologjisë dhe korporatave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here