Klubi i Automobilit Gjerman, mbrëmje gala për 120-vjetorin

0
723

Më 31 korrik të këtij viti, Klubi i Automobilit të Gjermanisë(AvD) do të festojë 120-vjetorin e themelimit. I formuar më 1899, sot Avd kujdeset për rreth 1.5 milionë konsumatorë duke i ndihmuar përsa i përket lëvizshmërisë dhe sigurisë me gamën e gjerë të shërbimeve të saj në mbarë botën.

Për të celebruar këtë përvjetor, AvD do të organizojë një mbrëmje gala ku sfidat aktuale dhe ato të së ardhmes do të diskutohen me dy të ftuar specialë: ish-gjyqtarin e Gjykatës Federale Kushtetuese dhe ish-kreu i komitetit të etikës për drejtimin automatik, Prof. dr. Dr. Udo Di Fabio, dhe ish-piloti i Formula 1, Christian Danner.

Profesor Di Fabio ka adresuar çështje në lidhje me “Mobiliteti në të ardhmen” ku diskuton në lidhje me drejtuesit autonom dhe AI (Inteligjencën Artificiale) duke e parë në një perspektivë ligjore dhe etike. Ndërsa, Christian Danner ka folur përpara audiencës në një turne të zhvillimeve të motor-sportit në vitet e fundit bazuar në karrierën e tij në gara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here