Siguria Rrugore

Siguria Rrugore

Uniforma Zyrtare e ekipit që do të përfaqësojë Shqipërinë në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore (ETEC) që do të zhvillohet më 24-27 Shtator 2022 në Zadar të Kroacisë. Shqipëria do të përfaqësohet nga katër nxënësit e shkollës “Servet Agolli”...
Më 16 Shtator 2022, FIA Region I lançoi fushatën e sigurisë rrugore “Drive with Care”. Fushata u bën thirrje përdoruesve të rrugës që të respektojnë njëri-tjetrin duke pasur parasysh të gjitha rregullat e qarkullimit si limitin e shpejtësisë, semaforët...
Këtë fundjavë do të jemi në Zadar të Kroacisë në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore (ETEC) për të promovuar #SigurinëRrugore te fëmijët. Shqipëria do të përfaqësohet nga nxënësit e shkollës "Servet Agolli" të Pogradecit që fituan në Konkursin Kombëtar...
Nga data 24 deri më 27 shtator, Federata Ndërkombëtare e Automobilizmit Region I, do të jetë në Zadar për Konkursin Evropian të Edukimit për Sigurinë Rrugore 2022 që do të organizohet nga Klubi i Automobilit të Kroacisë. Konkursi u krijua...
Programi Evropian i Vlerësimit të Makinave të Reja (Euro NCAP), ka publikuar sot më 8 Janar 2020, vlerësimin e tij “Best in Class për 2019”. Mercedes-Benz rifitoi kurorën e performancës më të mirë në kategorinë Small Family Car. Mercedes-Benz nxori...
Automobile Club Albania që është anëtare me të drejta të plota e FIA-s, përfaqësohet edhe këtë vit me ekipin e vet të asistencës rrugore në Konkursin Evropian “Road Patrol Training for Excellence 2019”. Ben Burda, Gazmend Brahimi dhe Marin Gjika...
Shpërqendrimi është kthyer në një rrezik të madh për sa i përket sigurisë rrugore, ku vetëm 2 sekonda janë të mjaftueshme për të shkaktuar një aksident. 25% e aksidenteve në rrugë ndodhin pikërisht për shkak të shpërqendrimit me 25-30%...
Është mbyllur pak minuta më parë Konkursi Evropian “European Traffic Education Contest 2019” ku merrte pjesë edhe Shqipëria. Flamuri kuqezi u përfaqësua në këtë konkurs nga katër nxënësit e shkollës 9-vjeçare “Pjetër Budi” në Tiranë. Mikea Bilushi, Sara Hudhri,...
Një biçikletë, një jelek të verdhë dhe një kaskë për mbrojtje. Katër nxënësit e shollës 9-vjeçare publike “Pjetër Budi” në Tiranë, Mikea Bilushi, Sara Hudhri, Fabio Kola dhe Arelt Çeço të udhëhequr nga trajneri Arian Shehu janë gati për...
Siguria rrugore është një prej çështjeve ku FIA ka një fokus të veçantë. Dhe, Federata Ndërkombëtare e Automobilizmit shfrytëzon maksimalisht çdo mundësi për sensibilizimin në lidhje me sigurinë rrugore. Përpara garës së radhës në Formula 1 që u zhvillua...

Artikujt e Fundit