Lajme dhe Ngjarje

Lajme dhe Ngjarje

Të pasionuarit pas makinave nuk kursejnë asgjë për sa i përket shifrave që shpenzojnë për të kënaqur dëshirat e tyre. Këtë herë bëhet fjalë për një koleksionist japonez, i cili ka shpenzuar plot 7 milionë euro për të blerë...
“Rruga që gjendet përpara teje të çon në një ishull që nuk është”. (Edoardo Bennato, 1980). Sa i përket itinerarit, automobilizmi e ka gjetur rrugën drejt makinës elektrike, por është për t’u diskutuar nëse e ka bërë me iniciativën...
Një pilot britanik i Formula 4 u godit në kokë nga një fazan gjatë garës në Croft gjatë muajit qershor. Tommy Foster u godit nga zogu në momentin që po shkonte për në pit-stop në fund të një sesioni...
Keni nevojë për pak adrenalinë të vërtet dhe sekuenca spektakolare në këtë fillim jave. Atëherë, ndiqni videon përmbledhëse të garave që u zhvilluan fundjavën e kaluar. Emocionet e sfidës së radhës të Kampionatit Botëror Rrally që u mbajt në...
Skuadra Evropiane e përbërë nga gjashtë femra që u përzgjodhën nga finalja “Girls on Track Karting Challenge” përfundoi trajnimin e dytë të FIA-s që është krijuar për ti mbështetur ato në një program sportiv dhe edukativ për motor sportin....
Një javë e mbushur me adrenalinë. Përmbledhja e FIA-s për garat e zhvilluara fundjavën e kaluar shijohet me një frymë. Në Poloni u zhvillua gara e 9-të e Kampionatit Evropian “Hill Climb” ku dy pilotë, Christian Merli dhe Simone...
Nuk jemi ende në pikën që të ndajmë plotësisht dy modelet, një Suv nga një crossover, por mungon vetëm pak. Mjafton të shihni trendin më të fundit të automjeteve të shitura në Itali për ta kuptuar. Në gjashtë muajt...
Konsumatori evropian duket se ka ndalur në diktimin e rregullave përsa i përket shijeve. Sot, modelet globale nuk mund të injorojnë diktatin e tregut të parë në Botë që është Kina. Në 1985 në Kinë u shitën 7.100 automjete, një...
Si çdo fillim jave, FIA ka shpërndarë dje për publikun videon e radhës me përmbledhjen e garave që u zhvilluan fundjavën e kaluar nëpër Botë. Në garën e radhës në kampionatin “ABB Formula-E” që u zhvillua në Nju Jork,...
Si pjesë e një sërë projektesh të Bashkimit Evropian në lëvizshmërinë eutonome (ARCADE, AUTOPILOT, L3Pilot, Drive2TheFuture), më 24 qershor, FIA Region I organizoi takimin e punës “CEN-CENELEC” me temë: “hapësira në tokë dhe mbrapa: si standartet mund të mbështesin...

Artikujt e Fundit