ACA në Aksion për Sensibilizim

A e dini se në botë, aksidentet rrugore janë shkaku kryesor i vdekjeve të fëmijëve dhe të rinjve të moshës 5-29 vjeç? Në total, më shumë se 2 milionë të rinj humbasin jetën ose lëndohen në aksidentet rrugore çdo...
Pas Ministerialit të 3-të Global për Sigurinë Rrugore të mbajtur në Stokholm në Shkurt 2020, qeveritë në të gjithë botën do të angazhohen sërish në një aksion botëror për sigurinë rrugore. Pas Ministerialit, u është bërë thirrje qeverive që...
Sistemet aktuale të mbrojtjes në makinë nuk janë të dizajnuara për pozicionet e makinave me vetëdrejtim të së nesërmes. Në testet e zhvilluara së fundmi, Klubi i Automobilit të Gjermanisë (ADAC) ka zbuluar se pozicionet e sediljeve në të...
Më 27 maj, Komisioni Evropian publikoi propozimin e tij për të ndihmuar ekonominë e Bashkimit Europian që të rikuperojë nga kriza e COVID-19.FIA Region I, pjesë e së cilës është edhe Automobile Club Albania, përshëndet edhe përfshirjen e mobilitetit...
Fëmijët janë shpresa për një të nesërme të ndritur dhe ëndrra për një të ardhme të lumtur.
Asistenca rrugore që ofron Automobile Club Albania dhe bashkëpunëtorët e saj në Shqipëri bën jehonë duke u pasqyruar në revista ndërkombëtare. Klubi i Automobilit të Shqipërisë i krijuar në Mars 2007 dhe anëtar i Federatës Ndërkombëtare të Automobilizmit ofron...
Në Shqipëri do të ndalohet qarkullimi i makinave private ditëve të diela.E tha KM Rama, duke i gjetur edhe një sebep, ruajtjen e ambientit, por vetëm të dielën ama.Po merremi me këtë deklarim në Facebook të KM, se nuk...
Më 31 Janar 2020, Observatori Francez për Sigurinë Rrugore (ONISR) publikoi rezultatet thuajse përfundimtare të monitorimit të tij në 2019 mbi ndryshimet e vëzhguara pasi Komiteti Ndërministror i Sigurisë Rrugore të Francës vendosi në janar 2018, të reduktojë limitin...
Në një seri provash të kohëve të fundit, Klubi i Automobilit të Gjermanisë (ADAC) ka investiguar nëse sistemet e ndihmës për shoferin mund të parandalojnë aksidentet rrugore me kafshë të egra.Në këto prova përplasjeje me një derr të egër,...
Në mesin e krizës së shkaktuar nga COVID-19, FIA, JCDecaux dhe ambasadorët e fushatës globale për sigurinë rrugore, #3500LIVES, po promovojnë një mesazh të unifikuar: ‘Rri në shtëpi. Qëndroni të sigurt. Qëndroni të angazhuar’ në një dizajn të ri...

Artikujt e Fundit