Rreth Nesh

Automobile Club Albania “ACA” (Klubi i Automobilit të Shqipërisë) është një organizatë jo fitimprurëse, jo qeveritare, vullnetare, e themeluar në vitin 2007 dhe e regjistruar në gjykatën e Tiranës.
Automobile Club Albania ka qëllim të promovojë interesin e shoqërisë shqiptare për automjetet dhe të jetë një forum i hapur për opinionin e avancuar në këtë fushë me interes të lartë për anëtarët e saj në Shqipëri.
Automobile Club Albania është anëtarësuar me të drejta të plota (si në Sektorin e Sportit dhe të Mobilitetit) në Federatën Ndërkombëtare të Automobilizmit FIA, në nëntor të vitit 2008.
ACA njihet zyrtarisht nga Ministria e Punëve Publike dhe Transportit me letrën e datës 25.02.2007.
ACA është një organizëm kombëtar kundër ndotjes së mjedisit
ACA është organizëm këshillimor në lidhje me sigurinë rrugore,
ACA ofron pa pagesë informacion për trafikun, kushtet e motit dhe punimet në rrugë.
ACA synon të zhvillojë aktivitete që lidhen me përmirësimin e sigurisë rrugore në  Shqipëri,
ACA synon të jetë organizëm lider në çështjet që lidhen me sigurinë rrugore.
Në vitin 2009 ACA themeloi Federatën Shqiptare të Sporteve të Automobilizmit “FASA”, e cila është e regjistruar në gjykatën e Tiranës, është njohur nga Ministria e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve me statusin e federatës dhe bën pjesë në Komitetin Olimpik Kombëtar Shqiptar.

ACA ka organizuar disa aktivitete me rëndësi në fushën e sigurisë rrugore:
– 2009 Themeluese e koalicionit për sigurinë rrugore “Mendohu Mirë” me partnerë të ndryshëm si Ministria e Punëve Publike dhe Transportit, Policia e Shtetit, Banka Botërore, One Vision Albania, UNDP, Kryqi i Kuq Shqiptar, etj.
– 2010 Organizohet për herë të parë konkursi i edukimit për sigurinë rrugore “Të sigurt mbi dy rrota” me pjesëmarrjen e fëmijëve nga mosha 10-12 vjeç nga disa shkolla të Tiranës. Aktiviteti u bazua në “Children European Traffic Education Contest “të organizuar nga FIA.
– 2011 Fushatë informuese sensibilizimi në lidhje me sigurinë rrugore. Synimi është promovimi i lançimit të Dekadës së Sigurisë Rrugore, promovimi i “FIA Action for Road Safety”, si dhe ndërgjegjësimi për respektimin e rregullave të qarkullimit rrugor. Më në veçanti,ndërgjegjësimi për mos tejkalimin e shpejtësisë së lejuar, vendosjes së rripit të sigurimit dhe mos përdorimit të alkoolit gjatë drejtimit të mjetit, si disa nga shkaqet kryesore të aksidenteve me pasoja fatale në vendin tonë.
ACA boton revistën AutoClub, e vetmja në gjuhën shqipe në fushën e automjeteve. Revista botohet një herë në dy muaj dhe shpërndahet në gjithë Shqipërinë. Në të trajtohen rubrika që lidhen me modelet më të reja të automjeteve, të rejat e fundit teknologjike në botën e automobilizmit, të rejat e fundit nga bota e motorsportit, problemet e drejtuesve të mjeteve në Shqipëri, aktualitet, artikuj që lidhen me ndotjen e mjedisit etj.
ACA ofron për anëtarët e saj shërbimin e Asistencës Rrugore sipas standardeve ndërkombëtare të FIA dhe ARC Europe ku ajo aderon. Asistenca rrugore ofrohet për të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë përmes një rrjeti unik karroatrecash dhe servise automjetesh partnerë. ACA ka qendrën e saj të informimit që funksionon 24 orë, 7 ditë të javës, 365 ditë të vitit për të gjithë anëtarët e saj. Së fundmi, ACA, pas arritjes së gjithë marrëveshjeve të domosdoshme dypalëshe, ofron dhe shërbimin e asistencës ndërkombëtare, duke i ofruar shërbimin sipas standardeve ndërkombëtare të gjithë shqiptarëve anëtarë që udhëtojnë jashtë shtetit me mjetet e tyre.

Zyrat qendrore
Klubi i Automobilit të Shqipërisë, adresat:

 Rr: “Ismail Qemali”, Nr.32/1
Tirana, 1019, Albania

Telefon:
+355 4 2387 011 (Zyrat qendrore)
+355 4 2387 017 (Qendra e informacionit)
+355 66 40 01 222 (Qendra e informacionit)
+355 69 40 01 222 (Qendra e informacionit)

Adresa postare:
1/ AutoCity, Autostrada Tr-Dr, km 8,
Kashar, Tirana – Albania
2/ Rr: “Ismail Qemali”, Nr.32/1
Tirana, 1019, Albania
3/ UnionTravel, Rr. Mine Peza, Tirana – Albania

E-mail: info@aca.al (Qendra e informacionit)

Korrespondeti i klubit: Bajram Muça

E-mail: aca@aca.al

       Orari zyrtar i punës: E hënë – E premte,09:00 – 17:00

Administrata: E hënë – E premte, 08:30 – 16:30

Qendra e informacionit: 24 orë në ditë

Gjuhët e përdorura nga stafi i klubit: shqip, anglisht dhe italisht.
 
Botime: ACA boton një herë në dy muaj e vetmja revistë automobilistike shqiptare me titull “AutoClub”
 
ACA / Shërbimet ndaj anëtarëve të klubeve të huaj
Shërbime avari automjeti në rrugëtim.

Orari i veprimit:

 Në Shqipëri  24 orë në ditë

 Numër telefoni:
+355 4 2262 263
+355 66 40 01 222
+355 69 40 01 222
+355 67 20 21 222

Operatorët telefonikë në gjuhën shqipe, angleze dhe italiane qëndrojnë në pritje të telefonatave 24 orë në ditë. Në rast emergjence, drejtuesi i automjetit duhet të përshkruajë problemin dhe të sqarojë nëse ai/ajo është anëtar i  Klubit të Automobilit. Asistenca rrugore e ACA-s do të dërgohet menjëherë.
Anëtarët e “ARC Europe” dhe klubeve të “FIA-s” përfitojnë asistencë rrugore/ tërheqje me karroatrec në rast se paraqesin një kartë të vlefshme anëtaresimi, sipas tarifave të mëposhtme:

Shërbimi karroatrec: Sipas tarifave  SMARC  Viti 2017

Rezervime:
Rezervimet e hoteleve, marrja e automjeteve me qira dhe rezervimet e fluturimeve ajrore mund të organizohen nga ACA:
 

Telefon:  +355 4 2387 017

Faks:       +355 4 2387 018

Informacion mbi turizmin:
ACA siguron FALAS informacion mbi turizmin dhe itineraret e udhëtimeve.

Konsulencë  ligjore:
ACA ofron konsulencë  ligjore falas për anëtarët e klubeve “AIT” dhe “FIA”, por përfaqësia ligjore në gjyq ofrohet vetëm përkundrejt pagesës.
 
Asistencë për autoritetet doganore:
Anëtarët e klubeve “AIT” dhe “FIA” që kanë probleme me autoritetet doganore mund të kontaktojnë zyrat qëndrore të ACA-s për ndihmë të mëtejshme.

Comments are closed.