Të Ndryshme

APLIKACIONI PËR SIGURINË RRUGORE “Mr. Bear Driver”

Po ju prezantojmë aplikacionin për Sigurinë Rrugore “Mr. Bear Driver”. Ky është një aplikacion mjaft i këndshëm dhe zbavitës, që mund t’ju ndihmojë juve dhe sidomos fëmijët tuaj. Përmes këtij aplikacioni fëmijët do të mësojnë …

më shumë

Renault Clio RS

Kthesa marramendëse Është në trajektoret me kthesa që makina kompakte franceze shprehet më së miri, falë një aseti lehtësisht të prirur drejt mbikthimit, sidomos kur përzgjidhet modaliteti Race. Motori arrin thuajse 200 kf dhe shfaq …

më shumë

Skoda Rapid Spaceback

Rapid do të prezantohet në Frankfurt edhe me versionin sportiv stationwagon, që i dedikohet të rinjve. Spaceback është mëi shkurtër se versioni normal, por me një kabinë më praktike Gamës sëSkoda i shtohet tashmë Rapid, …

më shumë

54 milion vetura autonome do të përdoren në vitin 2035

Një studim nga kompania analitike IHS sjell një parashikim interesant për veturat automatike (pa shofer). Sipas kësaj kompanie numri i tyre në vitin 2025 mund të arrijë në 230 mijë, ndërsa 11.8 milionë vetura të …

më shumë

Së shpejti Golf 7 R

Fotografët spiunues kanë arritur të zënë Golf 7 R duke u testuar në prag të premierës së tij të mundshme zyrtare në panairin e automobilave në Frankfurt. Modeli i ri do të duhet të fitonte …

më shumë

Mazda 6

Ndërrim hapi Proporcione krejtësisht të reja: kofano i gjatë, forma më agresive dhe plot dhjetë centimetra më shumë ndërmjet akseve. Kështu vetura dhe versioni station wagon do të provojnë të bëjnë sërish për vete automobilistët …

më shumë

Makinat pa shoferë

Kompania teknologjike Google ka një numër të madh makinash pa shoferë. Në gusht, ato kanë regjistruar 480 mijë kilometra në rrugë. Edhe prodhuesit kryesorë të makinave në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë po punojnë për …

më shumë

Makina e Churchill në shitje për gjysmë milioni paund

Një makinë e unike britanike përdorur gjatë Luftës së Dytë Botërore nga Winston Churchill është nxjerrë në shitje për gjysmë milion paund në Gjermani. DB18 Daimler Coupe besohet të jetë makina e fundit e një …

më shumë

Makina Google që ecën vetë

Në Kaliforni u provua me sukses “makina që ecën vetë”. E pagëzuar me emrin “Google”, ajo ecën pa qenë nevoja të përdorësh as duart dhe as këmbët. Provat e para për makinën Google u kryen …

më shumë

Makinat që mbrojnë ambientin

Makinat që ndotin pak mjedisin, përveç faktit që konsumojnë më pak karburant kanë edhe diçka tjetër pozitive: ato gëzojnë  mbështetje nga qeveritë, të cilat nxisin qytetarët e tyre për t’i blerë këto lloje makinash. Në Britaninë …

më shumë